banner47

Kayseri'de 'organik tarım' eğitimi

Kayseri'de 'organik tarım' eğitimi
banner3

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarımsal eğitime verdiği önem kapsamında ay sonu itibariyle 'Organik Tarım" eğitimlerine başlıyor. Eğitimler için 10 Ocak'ta başlayacak müracaatlar 21 Ocak'a kadar devam edecek.Mehmet UZEL (Kayseri İGFA) - Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarımsal eğitim faaliyetleri kapsamında “Organik Tarım” eğitimi düzenleme kararı aldı. 31 Ocak'ta başlayacak olan eğitimler 6 Şubat'a kadar devam edecek.

 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda verilecek eğitimde, Organik Tarım Mevzuatı, Doğal Üretim Bahçesi Kullanımı Hakkında Bilgilendirme, Toprak, Toprak Verimi, Bitki Besleme, Gübreleme, Organik Gübre Yapımı, Organik Atık Dönüşümü, Organik Sebze Yetiştiriciliği, Organik Sebze Yetiştiriciliğinde Ekim Nöbeti, Organik Sebze Yetiştiriciliğinde Tohum Üretimi gibi önemli konular işlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Doğal Üretim Bahçesi Sorumlusu Abdurrahman Özcan, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fevziye Şuheyda Hepşen Türkay, Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Sebzecilik Bölümü’nden Dr. Gülay Beşirli ve Kapadokya Organik Üreticiler Birliği Dernek Başkanı Dr. Yeşim Bekyürek eğitmenliğinde verilecek her eğitim sonunda düzenlenecek sınav sonucuna göre başarılı kursiyerlere ‘Organik Tarım Eğitimi Katılım Belgesi’ takdim edilecek.

MÜRACAATLAR 10 OCAK'TA BAŞLIYOR

Pandemi dolayısıyla 70 kişilik kontenjan bulunan eğitim, günlük HES Kodu kontrolü ile gerekli tedbirleri altında yapılacak. Müracaatları 10 - 21 Ocak 2022 tarihleri arasında ve mesai saatleri içerisinde Doğal Üretim Bahçesi’ne şahsen alacak olan beledie ekipleri, müracaatlarının 70’ten fazla olması durumunda elektronik ortamda kura çekimi gerçekleştirileceğini duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23