banner47

Kayseri Büyükşehir’den Erciyes’te astrofotoğrafçılık eğitim turu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından Erciyes Dağı’nda astrofotoğrafçılık eğitim turu düzenleniyor. Gökyüzünü keşfetmeye yönelik olan ve ışık kirliliğinden uzak, yıldızların altında unutulmaz bir deneyim olacak eğitim turu 7 Ağustos’ta başlayacak.

Kayseri Büyükşehir’den Erciyes’te astrofotoğrafçılık eğitim turu
banner3

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Merkezi ve Erciyes A.Ş. tarafından 7 Ağustos’ta başlayacak olan ve her hafta cumartesi günleri devam edecek olan tur, hem profesyonel fotoğrafçılar hem de bu alanda kendini geliştirip farklı bir tecrübe yaşamak isteyenlere ortam sağlayacak. Kayseri ve Erciyes’te düzenlenecek program, gündüz teorik eğitimler, gece ise uygulama şeklinde gerçekleşecek. 

ÇADIRLARDA VE YILDIZLARIN ALTINDA UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Katılımcılara, Kayseri’nin en yüksek noktası olan Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da, 2 bin 650 metrede, ışık kirliliğinden uzakta, çadırlarda ve yıldızların altında unutulmaz bir deneyim sunan astrofotoğrafçılık eğitim turu, gökyüzünü keşfetmek isteyen meraklılarını bekliyor. 

AMATÖR VE PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILARA AÇIK

Amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olan eğitim turu ile katılımcılar, Türkiye’nin en büyük gerçekliği artırılmış planetaryumunda uzman astronomlar eşliğinde gökyüzü eğitimi alacak, gezegen ve takımyıldız konumlandırmasını öğrenip astrofotoğrafçılık ile ilgili teorik temel bilgiler edinecek, yıldızlar altında kurulan çadırlarda konaklama imkânı elde edecek. Katılımcılar turda, Samanyolu’nu çıplak gözle izleyebilecek ve astrofotoğrafçılık ile ilgili aldıkları bilgiyi uygulayarak gezegenler, yıldızlarla en yaratıcı fotoğrafı çekecekler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23