banner47

Kayseri Ahi Evran Müzesi'ne Tarihi Kentler'den ödül

Kayseri Ahi Evran Müzesi'ne Tarihi Kentler'den ödül
banner3

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş’ta katıldığı Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nda 'Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi' projesi ile ödüle layık görüldü.Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Kahramanmaraş'a gitti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ev sahipliğinde belediye başkanları ile bir araya gelen Başkan Büyükkılıç,  Şairler Tepesi’nde Kahramanmaraş dondurması kesti.

Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş Buluşması kapsamında Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni'nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi ile ‘El Sanatları ve Zanaat Müzeleri’ kategorisinde ödüle değer bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ödülü Tarihi Kentler Birliği’ne başkanlık eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün elinden aldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin ahiliğin önemli merkezi olduğunu belirterek, "Ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnaf kardeşlerimiz için modern müzecilik teknikleri ile restorasyonunu yapıp hizmete açtığımız Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nin ödüle layık görülmesi bizleri sevindirmiş ve gururlandırmıştır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23