banner47

Kadın kooperatifi çatısında yöresel ürünler tanıtıldı

Kadın kooperatifi çatısında yöresel ürünler tanıtıldı
banner3

Çankırı Belediyesi, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde Çankırı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde satışa sunulan yöresel ürünler tanıtıldı.

ÇANKIRI (İGFA) - Tanıtım toplantısına Vali Abdullah Ayaz ve eşi Melike Ayaz, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve eşi Betül Esen, Garnizon Komutanının eşi Tuğba Büyük, Emniyet Müdürünün eşi Rahşan Delen ve Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda bir araya gelen Çankırı Ticaret İl Müdürlüğü, Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çankırı Belediye Başkanlığı ve Karatekin Üniversitesi yönetici ve personellerinden oluşan Çalışma Grubu ile Eldivan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri katıldı.

Kooperatif bünyesinde bir araya getirilen yöresel ürünlerin satışı ve sürdürülebilirliği ile ilgili bilgi verildikten sonra Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü kapsamında kooperatif faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir bir yapı kazanması, kooperatifleşmenin artması, şehrin tanıtılması ve kadınların sosyal alanda ve ekonomik olarak güçlenmesi konularında istişare edildi. Toplantıda konuklara yöresel ürün ikramı da yapıldı.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, coğrafi işaretli ürünlerin sürdürülebilirliğinde ve tanıtımında bel kemiğini Kadın Kooperatiflerinin oluşturacağını ifade ederek bu alanda atılacak her adımın öncüsü ve destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER