banner47

İzmir'de E-Spor Merkezi açılıyor

İzmir'de E-Spor Merkezi açılıyor
banner3

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından finanse edilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen İzmir İli E-Spor Okuryazarlığı Eğitim Projesi, İzmir bir E-Spor merkezine kavuşuyor. İZMİR (İGFA)- İzmir’de ikamet eden gençlere ve ailelere E-Spor bilincinin kazandırılması, profesyonel E- Sporcu ve E-Spor koçu yetiştirilmesi hedefiyle başlayan proje, ulusal bir boyuta taşınıyor. Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) tarafından da desteklenen eğitimler son aşamaya gelirken; İzmir’de 500’e yakın ebeveyne ve 1000 öğrenciye E-Spor okuryazarlığı eğitimi verildi.

Projenin son aşamasında açılışı planlanan İzmir’deki ilk E-Spor merkezi atölyesi ile ilgili bilgi veren İzmir İli E-Spor Okuryazarlığı Eğitim Projesi Yürütücüsü, İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Esen, global büyüklüğü giderek artan E-Spora olan bakış açısını değiştirmek, bilimsel ve öğretici bir nitelik katmak için üniversite olarak bu
sürece başladıklarını belirtti.

Doç. Dr. Murat Esen, “E-Spor özellikle 18 yaş altı gençlerin yer aldığı, manipülasyona açık bir alan. Teknolojiye evet ama bağımlı olmadan, ebeveynle çatışmadan ve onları da dâhil ederek sürecin yürütülmesini sağlamaya çalıştık. İzmir Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği İzmir İli E-Spor Eğitim Projesi, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile başladı. Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da destekleniyor. E-Spor farkındalığı, E-Sporcu sağlığı, profesyonel E- Sporcu yetiştirme ve profesyonel koçluk gibi eğitimlerimiz Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) tarafından destekleniyor ve yetiştirilecek profesyonel sporculara ‘lisans’ veriliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER