banner47

Hasankeyf Kalesi 9 yıl sonra ziyarete açıldı

Hasankeyf Kalesi 9 yıl sonra ziyarete açıldı
banner3

Yaklaşık 9 yıl önce bazı mağaralarda oluşan çatlakların ardından vatandaşların ziyaretine kapatılan Hasankeyf Kalesi, yapılan düzenlemelerin ardından yeniden ziyarete açıldıErcan ARSLAN (BATMAN HABER )- 14 Temmuz 2010 tarihinde kaya düşmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği Hasankeyf kalesi çevresindeki mağaralarda çatlaklar tespit edilmiş ve Hasankeyf kalesi 25 Ağustos 2012 yılanda ziyarete kapatılmıştı.

Bir süredir düzenlemelerin yapıldığı kale bilgesi, 9 yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı. Yön levhaları ve yürüyüş güzergahları oluşturulan birinci etap çalışmaların ardından kalenin ziyarete açıldığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projemiz Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra, Batman Valiliğimiz ve il Özel İdaremizin destekleriyle hayata geçirildi.

Kalede yürüyüş yolları, yabani otlardan temizlenerek kültürel yapıların bilgileri, panolarıyla birlikte yerleştirildi. Aynı zamanda yürüyüş güzergahı üzerinde yönlendirme levhaları ve çöp kutuları gerekli yerlere monte edildi. Bu sayede Hasankeyf kalesine ziyarette bulunacak misafirlerimiz rahatlıkla alanı gezebilecek. Hasankeyf kalesinde bulunan Büyüksaray yapısında da restorasyon işlemlerine başlanmıştır. Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle turizm yatırımlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bazı projelerimiz üzerinde de çalışmalarımız tam hız devam etmektedir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23