banner47

Gacer Buğdayı’na yakın takip

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 28 kromozomu ile genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu Gacer Buğdayı’nın yetiştirildiği toprakları ziyaret ederek, hem üreticisi Doğan Özdemir’den bilgiler aldı hem de sık sık gündeme getirerek şehrin bir değerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçladığı Gacer buğdayını bir kez daha gündeme taşıdı. 

Gacer Buğdayı’na yakın takip
banner3

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Kayseri’de 28 kromozomu ile genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu Gacer Buğdayı’nın üreticisi 62 yaşındaki Doğan Özdemir’i Develi ilçesi Epçe Mahallesi’ndeki değirmeninin de bulunduğu evinde ziyaret ederek, Gacer hasadı hakkında bilgiler aldı.

Özdemir, Başkan Büyükkılıç’a hiçbir katkı maddesi bulunmayan, tamamen organik olan Gacer’in tohumu, unu, nişastası, erişte pilavları ile gacer unundan yapılan ürünleri tanıttı. 

Epçe Mahallesi’nin, Develi ilçesiyle adı özdeşleşmiş Gacer Ekmeği’nin ham maddesi olan Gacer Buğdayı’nın üretildiği bölge olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, Gacer Ekmeği’ni kentin gastronomisine kazandırmasına vesile olan Doğan Özdemir’e teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER