banner47

Dünyaca ünlü bilim insanları İstanbul'da buluştu

Dünyaca ünlü bilim insanları İstanbul'da buluştu
banner3

Sabri Ülker Vakfı ve The Nutrition Society ortaklığında Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Sağlık İçin Beslenmenin Rolü” konferansı, dengeli beslenmenin toplum sağlığının geleceği için oynadığı kritik öneme dikkat çektiİSTANBUL (İGFA) - Sağlıklı beslenme alanında toplumsal farkındalığı ve bilinci artıracak projeler hayata geçiren Sabri Ülker Vakfı ile dünyada beslenme konusunda en köklü kurum kabul edilen The Nutrition Society, beslenme dünyasının önde gelen isimlerini İstanbul’da bir araya getirdi.

Toplum sağlığının geleceği için dünyaca ünlü bilim insanları, “Sağlık İçin Beslenmenin Rolü” konulu konferansta sağlıklı yaşama dair son bilgileri paylaştı.

Basın toplantısında bir araya gelen The Nutriton Society, Sabri Ülker Vakfı yöneticileri ve uzmanlar konferansın önemine değinerek sağlık okuryazarlığı, Türkiye’de ve Avrupa’da obezite, İngiltere ve Türkiye’deki beslenme alışkanlıkları konularını değerlendirdi.

Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, The Nutriton Society iş birliğiyle dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek; ideal sağlığa ulaşma ve muhafaza etme konusunda beslenmenin rolünün daha iyi anlaşılması için en güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti. Doğru bilgilenme için sağlık okuryazarlığının kritik önem taşıdığını aktaran Mutuş, sağlık okuryazarlığının yetersizliğinin maalesef sağlığı olumsuz etkileyen en önemli risklerin başında geldiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23