banner47

Didim'de küçük şefler yarıştı

Didim'de küçük şefler yarıştı
banner3

Didim Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki Teknik Lisesi'nin düzenlediği "Küçük Şefler Yarışıyor" Ortaokullar arası yemek yarışması6 okulun katılımıyla okul mutfağında yapıldı.Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Akyeniköy Şehit Soner Turan Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Efeler Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Selçuk Özsoy Ortaokulu ve Valiler Ortaokulu 3'er öğrenci ile "Küçük Şefler Yarışıyor" yarışmasına katıldı. Saat 9:30'da başlayan 1. gruptaki 3 okul 1,5 saatlik sürenin sonunda sunumlarını hazırlarken 2. gruptaki okullar ise 11:30'da mutfağa girerek Hünkar Beğendi yemeğini en iyi şekilde hazırlamaya çalıştı.

Yarışma sonuçlarını Didim'de hizmet veren nitelikli otellerin aşçıları test ederek sıralamayı belirledi.
Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Didim Milli  Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Didim Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki Teknik Lisesi Müdürü İsmal Seçkin Üstün, Didim Turizm Danışma Birimi sorumlusu Nilüfer Kıpır ve okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Okul Müdürü İsmail Üstün Seçkin Yaptığı açılış konuşmasında " Okulumuz Zeynep Mehmet dönmez mesleki ve teknik Anadolu lisesi tarafından yürütülen okul-sektör işbirliğinde mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurulu çalışmaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz ilçemizdeki ortaokul öğrencilerine yönelik genç şefler yemek hazırlama yarışmasına hoş geldiniz.

Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi. beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitiminin amaçları; genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yeniliklerde Mesleki Teknik Eğitimin önemi göz ardı edilemez.

Bilim ve teknolojideki gelişmelerle birlikte hizla gelişen endüstrimizin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Mesleki ve Teknik eğitim kurumları eğitim ve öğretim vermektedir.Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında en büyük görev Mesleki Eğitime düşmektedir. Akyeniköy Şehit Soner Turan ortaokulu, Cumhuriyet ortaokulu, efeler ortaokulu, gazi ortaokulu, Selçuk Özsoy ortaokulu ve Valiler ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine didim ilçemizde ilk defa düzenlenen Genç şefler yemek yarışmasına katılarak bizleri onurlandırdıkları için kurumum adına teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve başkanımıza maddi ve manevi katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkürlerimi sunarım. Geleceğin genç ve usta aşçıları şimdididen yolunuz açık olsun.Sevgili 8. Sınıf öğrencileri girecek olduğunuz sınavda başarılar diler, önümüzdeki eğitim öğretim yılında sizleri okulumuzda görmek isteriz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER