banner47

Bursa Osmangazi'de tarihi dönüşüm

Bursa Osmangazi'de tarihi dönüşüm
banner3

Osmangazi Belediyesi, Kavaklı Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması sonucunda zarar gören binaları yıkarak, tarihi bölgeyi yeşil alana dönüştürüyor. Kamulaştırmaları tamamlanan riskli binalarda ilk yıkım gerçekleştirildi.BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarda önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Üftade Camii ve Türbesi’nin de yer aldığı Kavaklı Mahallesi’nde 25 Mart 2021 tarihinde  toprak kayması sonucu hasar gören binalar, yıkılarak tarihi bölgeye yeni bir yeşil alan kazandırılacak. Riskli binalardaki ilk yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte inanç turizmi adına çok önemli bir bölge olan Üftade Camii ve Türbesi’nin çevresinin daha da güzelleşeceğini belirtti.

Başkan Dündar,  "1 Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan bu bölgedeki binaların yıkılmasının ardından elde edilecek alanı yeşil alana dönüştüreceğiz. Böylece inanç turizmi adına büyük bir öneme sahip Üftade Camii ve Türbesi’nin çevresini daha güzel bir yer haline getirmiş olacağız" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23