banner47

Bursa Osmangazi'de drone destekli kaçak moloz takibi

Bursa Osmangazi'de drone destekli kaçak moloz takibi
banner3

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde çevre kirliliğine neden olan izinsiz moloz dökümünü engellemek adına kurduğu özel ekiple çevreyi kirletenlere göz açtırılmıyor.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, son günlerde özellikle tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerde kaçak moloz dökümlerinin artması üzerine denetimleri sıklaştırdı.

Bünyelerinde oluşturduğu özel ekiple zabıta ekipleri, Çağlayan, Nilüferköy, Aksungur ve Geçit başta olmak üzere Bursa’nın en verimli tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerde inşaat hafriyatı ve moloz dökümüne karşı gece gündüz nöbet tutuyor. Drone desteği ile kaçak döküm yapanları adım adım takip eden ekipler, boş arazilere ve yol kenarlarına moloz döken kişilere 5 ila 23 bin TL arasında cezai işlem uygularken, dökülen molozların da kaldırılmasını sağlıyor.

Çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümü ile kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başta tarım arazileri olmak üzere şehrin hiçbir noktasının kirletilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Başkan Dündar, moloz dökmek isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin Geçit’te belirlediği döküm sahasını kullanabileceğine dikkat çekti. İzinsiz inşaat atığı ve moloz dökümü ile çevrenin kirletilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Dündar, "Bu şehir hepimizin. Güzel şehrimizi hep birlikte koruyacağız. Başta tarım arazileri olmak üzere ilçemizin hiçbir noktasının kirletilmesine izin vermiyoruz. Ekiplerimiz, gece gündüz demeden denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Çevre kirliliğine karşı kesinlikle taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28