banner47

Bursa Osmangazi'de dinlenme parkının açılışı yapıldı

Bursa Osmangazi'de dinlenme parkının açılışı yapıldı
banner3

Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Gülbahçe Polis Karakolu’nun yerine inşa ettiği dinlenme parkını hizmete açtı. Vatandaşların talebi üzerine parka, geçen yıllarda hayatını kaybeden mahalle sakinlerinden Yasin Taşçı’nın ismi verildi.BURSA (İGFA)- Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Gülbahçe Polis Karakolu’nu yıkan Osmangazi Belediyesi, elde edilen 600 metrekarelik alana park inşa etti.

Gülbahçe sakinlerinin talebi üzerine dinlenme parkına, mahalleli tarafından çok sevilen ve yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek henüz 45 yaşındayken 2018 yılında hayatını kaybeden mahalle sakinlerinden Yasin Taşçı’nın ismi verildi. Parkın açılışı da Yasin Taşçı’nın doğum günü olan 10 Kasım tarihinde hizmete açıldı.

Açılışta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle anan Başkan Dündar, “Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı. Atamızı da rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. 2023, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olacak.

Dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelen emperyalist güçlerin milletimizi bu topraklardan atmak ve tarihten silmek için yaptıkları işgale karşı, Atatürk’ün önderliğinde dillere destan bir direniş ortaya koyduk ve Cumhuriyet’i kurduk. Aradan geçen yıllarda cumhuriyetimiz daha da güçlendi. Bizler birliğimizi ve dirliğimizi ortaya koyarak Türkiye’yi dünyanın en güzel ülkesi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER