banner47

Bursa Gürsu'da 'çevre'sel yarışmalar ödüllendirildi

Bursa Gürsu'da 'çevre'sel yarışmalar ödüllendirildi
banner3

Bursa'nın Gürsu ilçesinde Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.BURSA (İGFA)  -Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kültür İşleri Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları geri dönüşüm kumbara tasarımları ve resimleriylekatıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

Etkinlikte, Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen doğa yürüyüşü ve temizliği sırasında en çok atık toplayan öğrenciler de ödüllendirildi.

Doğamızın korunması duyarlılığı vurgusu adına özellikle yeni nesillerimize dokunmak istediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Dönüştürülebilir atıkları getiren çocuklarımıza ve hemşehrilerimize ücretsiz sinema ve tiyatro biletleri hediye ediyoruz. Çocuklara evlerdeki bütün atıkların çöp olmadığını, sıfır atık sistemiyle birçoğunun geri dönüştürülerek doğanın ve kaynakların korunmasına katkı sağlanacağını öğretiyoruz” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; bisiklet, tablet, akıllı saat, hoverboard, elektrikli scooter ve stratejik oyun seti hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER