banner47

Bursa'dan tarımda makineleşmeye destek

Bursa'dan tarımda makineleşmeye destek
banner3

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi, üretim kalitesinin artırılması amacıyla’ HAGEL işbirliğinde 10 ilçedeki yüzlerce çiftçinin yararlanması için ceviz kırma, ceviz silkeleme, salça, çilek sırt, dal parçalama, gübre atar çizel, traktör arkası pistonlu çayır ve ot biçme, helezon yem ezme, yem kırma ve taş kırma makine ekipmanları dağıttı.BURSA (İGFA) - Kırsalda kalkınmayı sağlamak ve çiftçinin daha yüksek kazanç elde etmesi için nitelikli tarım ve hayvancılığı önceleyen Büyükşehir Belediyesi, fide ve fidan dağıtımından ürün toplama merkezlerine kadar her alanda çiftçiyi desteklemeye devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) tarafından alınan ekipmanlar, düzenlenen törenle Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Harmancık, Orhangazi, Yenişehir, Büyükorhan, Mudanya, Orhaneli ve İznik ilçelerinde ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtıldı.

Destek kapsamında 8 adet ceviz kırma makinesi, 4 adet ceviz silkeleme makinesi, 13 adet salça makinesi, çilek sırt makinesi, dal parçalama makinesi, gübre atar çizel makinesi, traktör arkası pistonlu çayır ve ot biçme makinesi, helezon yem ezme makinesi, yem kırma makinesi ve taş kırma makinesi çiftçilere teslim edildi.

Öte yandan İnegöl ilçesinde Deydinler Mahallesi mera alanının tel çitle çevrilmesi ile Mustafakemalpasa ilçesi Karaoğlanlar, Camandar, Yenibalcık, Keltas ve İlyasçılar mahallelerine mera karışımı tohum desteği verildi.

Bursa’nın tarım konusunda avantajlar barındırdığını dile getiren Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, HAGEL ve Tarım AŞ marifetiyle birçok çalışma yaptığını söyledi. 2024 seçimine kadar 5,5 milyon fide-fidan dağıtımı hedefi belirlediklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Tarım konusunda ısrarcı olan, yatırım yapan, bilinçlenme konusunda altyapı oluşturan tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Daha yapacağımız çok iş var. Tarım ihracatımızı daha da artırmamız lazım" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER