banner47

"Bağımlığa karşı seferberlik anlayışla mücadele ediliyor"

"Bağımlığa karşı seferberlik anlayışla mücadele ediliyor"
banner3

Bağımlık İle Mücadele Çalıştayı açılış programı, Niğde İl Kültür ve Turizm Merkezi Salonunda yapıldı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Bağımlık İle Mücadele Çalıştayı'na Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz ve davetliler katıldı.

"BAĞIMLILIĞA KARŞI SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA MÜCADELE EDİLİYOR"

Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar yaptığı konuşmasında bağımlılığın her türlüsüne karşı devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini belirtirken şunları söyledi; "Bağımlılık sigara, tütün, alkol, kumar, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı olarak tanımlanıyor. Emniyet ve jandarma ekiplerinin devlet kurumlarımızla birlikte bu bağımlılıklarla mücadelesi sürüyor öncesinden de ama bu çalıştaylarla 5 yıldır yürütüyoruz. Daha çok güvenlik güçlerinin uyuşturucunun arzına karşı mücadelesi vardı.

Kurum ve kurullarla şu anda aynen bir seferberlik gibi devlet tüm imkan ve kabiliyetleriyle mücadele ediyor. Okullarda nasıl mücadele edileceği rehber öğretmenler eğitildi. Nasıl bir yol haritası izleneceği belirlendi. Mesela spor müdürlüğü konferanslarla yurtlarda gençleri en azında farkındalık oluşturmak için çalışıyor. Hepimiz büyük mesafe aldık. Mücadelemiz devletimizin bütün kurumlarıyla sürecek" dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bayraktar, düzenlenen programda kurumların nasıl bir yol haritası izleyeceği ile ilgili olarak sunum yaptı. Niğde Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştay kapsamında, zararlı maddelere karşı bağımlılığa karşı mücadele konuları ele alındı. Açılışı bugün yapılan çalıştayın kapanışı da yarın saat 15.00'da yine Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER