banner47

Avrupa’nın kalbinde Eskişehir rüzgarı

Avrupa’nın kalbinde Eskişehir rüzgarı
banner3

“Eski Şehrin Kuklaları” projesinin bir ürünü olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde yetişkinler için sahnelenen “Midas’ın Kulakları” adlı kukla oyunu, proje kapsamında Belçika turnesini gerçekleştirdi.

ESKİŞEHİR (İGFA) - AB’nin kalbi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Saint Josse-ten-Noode Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Belediye Başkanı Emir Kır, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Figen Kahya, Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, konsolosluk eğitim müşaviri Neslihan Karataş Durmuş, konsolosluk yetkilileri, Saint Josse-ten-Noode Belediyesi yetkilileri ve Belçikalı vatandaşlar katıldı. İki ülke sanatının kaynaşması ve karşılıklı etkileşiminin sürdürülmesi adına yapılan gösteriye Belçikalılar ve bölgede yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi.

Brüksel’de bulunan, Le Public Theatre Sahnesi’nde Belçikalı sanatseverler ile buluşan “Midas’ın Kulakları” oyunu her yaştan izleyicinin büyük beğenisini kazandı. Oyun sonunda sanatçılar izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen adına Şehir Tiyatroları ekibi ile birlikte turneye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Figen Kahya da oyun sonunda sahnede bir konuşma yaptı.

Kahya, Başkan Büyükerşen’in ve Eskişehirlilerin kucak dolusu selamlarını getirdiğini belirterek, “Yılmaz Hoca bir duayendir. Bozkırın ortasında vaha yaratan vizyoner bir isimdir. Gerçek anlamda sanat ve sanatçı dostudur. Burada oyunu sahneleyen Şehir Tiyatroları da aslında kendi eseridir. Kardeş şehrimiz olan Brüksel Saint Josse-ten-Noode Belediyesi ile yakın çalışmalarımız devam edecek. Bugün Belçika’da, bu güzel ortamda oyunumuzu büyük ilgiyle izleyen tüm izleyicilere, Şehir Tiyatrolarımızın değerli sanatçılarına ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Saint Josse-ten-Noode Belediyesi Başkanı Emir Kır da, “Eskişehir ile 2014’ten bu yana kardeş şehiriz. Çok güzel işler yapıyoruz. Sayın Başkan Yılmaz Büyükerşen’e de sevgilerimizi selamlarımızı iletiyoruz. Burada olmanızdan dolayı çok mutluyuz. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Belçika Turnesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Sanat Derneği ve Bulgaristan Golden Key Vakfı ortaklığında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ve Avrupa Birliği’nin mali desteği ile “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında yürütülen “Eski Şehrin Kuklaları” projesinin faaliyet programı içerisinde yer alıyor.

Güngör Dilmen’in aynı adlı eserinden kukla oyunu olarak uyarlanan oyunun yönetmenliğini Bulgar yönetmen Hristina Arsenova, kukla ve çevre tasarımını usta tasarımcı Ayten Öğütcü üstlenirken, müziklerini ise Vladimir Djambazov besteledi. Mitolojide yer alan “Kral Midas” öyküsünden yola çıkılarak sahnelenen kukla oyununda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları Özlem Akdoğan, Çiğdem Altuğ, Umut Bazlama, Nagihan Orhan, Emir İzci ve Mahide Yumbul görev alıyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23