banner47

Anıtkabir'de dalgalanan Türk Bayrağı İzmir'de

Anıtkabir'de dalgalanan Türk Bayrağı İzmir'de
banner3

Anıtkabir’de 19 Mayıs haftasında dalgalanan Türk Bayrağı, İzmir Amerikan Koleji’ne (ACI) getirildi. Anıtkabir’de düzenlenen askeri törenle teslim alınan şanlı bayrak, lisenin tarihi kampüsünde, öğrencilerin omuzlarında gururla taşınarak okula asıldı.İZMİR(İGFA)- Anıtkabir’de sürekli dalgalanmakta olan ve 10 Kasım hariç hiçbir zaman yarıya indirilmeyen Türk Bayrağı, zaman zaman yenisiyle değiştiriliyor.  Yenisiyle değiştirilen bayrak temizlenip, sergilemeye talip olan kurumlara törenle teslim ediliyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), bir süre Anıtkabir’de dalgalanmış olan ve yenileriyle değiştirilen Türk Bayraklarını dört lisesine götürmek üzere talepte bulundu. SEV’den yapılan talep üzerine bu özel bayraklar, SEV’e bağlı İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, SEV Amerikan Koleji ve Üsküdar Amerikan Lisesi’ne verilmeye uygun bulundu.

Türk Bayrakları, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de düzenlenen askeri törenle teslim alındı. Anıtkabir’de dalgalanmış olan bu şanlı bayraklardan biri de İzmir’e getirildi. İzmir Amerikan Koleji öğrencileri, kendilerine emanet edilen bu bayrağı, coşkulu bir törenle teslim aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23