banner47

Ağrı'da İl Göç Kurulu toplandı

Ağrı'da İl Göç Kurulu toplandı
banner3

Ağrı'da yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla uyum faaliyetlerinin planlanıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu Toplantısı, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un başkanlığında düzenlendi.AĞRI (İGFA) - Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un başkanlığında, İl Göç Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan V. Cengiz Kılıç, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, İl Jandarma Komutanı İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kurum müdürleri, Birleşmiş Milletler ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Göç konusunun özellikle komşu olan Suriye’deki karışıklık ve ardından ortaya çıkan savaştan sonra Türkiye'nin gündeminde olan; kısa, orta ve uzun vadede çözümler üretilmesi gereken önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Vali Dr. Osman Varol, "Bölgemizdeki ekonomik ve siyasi sıkıntılar devam ettikçe bizim göç olgusundan uzak kalmamız mümkün olmayacaktır. Ülkemizin giriş kapılarından biri olan Ağrımız göç konusunda kritik ve önemli illerden bir tanesidir. Göç konusunda Ağrı’nın birkaç yıl öncesine göre çok daha iyi bir noktada olduğunu görüyor, göçün yönetimi ile ilgili ülkemizin sahip olduğu potansiyel ve kapasitesi ile günden güne kendimizi ve hizmetlerimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.

Vali Varol’un konuşması sonrasında İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün konuya ilişkin sunumu yapıldı.

Toplantı, İl Göç Kurulu Üyelerinin görüş ve önerilerinin ele alınması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23