banner47

Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti!

Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti!
banner3

İlahiyatçı profesör Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'nin en önemli ilahiyat profesörleri arasında gösterilen Zekeriya Beyaz, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Türk müftü, imam-hatip, vaiz, din sosyolojisi profesörü ve yazar olarak bilinen, bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Beyaz'ın vefat haberi üzerine sosyal medyada çok sayıda başsağlığı mesajı paylaşıldı.

ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

Profesör, Din adamı ve Akademisyen olan Zekeriya Beyaz, 1 Mart 1938 tarihinde Gaziantep’de doğmuştur. İlkokulu Gaziantep’de okudu. Ortaokulu ve liseyi Kahramanmaraş İmam–Hatip lisesinde okudu.

1 Mart 1963 tarihinde Nizip Ulu Camii'nde imam olarak göreve başladı. Daha sonra 1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirerek mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulundu. 3 Mart 1977 tarihinde bu görevlerinden istifa ederek ayrıldı.

Uzun bir süre serbest yazarlık ve gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Bu sırada Yüksek Lisans için İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde eğitimine devam etti ve 1985 yılında “İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna göre Evlenme” konulu teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Yüksek Lisans mezunu oldu.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden "İslam Hukukuna Ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı" konulu teziyle doktora diploması aldı. 20 Mart 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde okutman olarak devlet memurluğu görevine yeniden başladı. 23 Nisan 1991 tarihinde sosyoloji doçenti oldu.

14 Ocak 1999 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi profesörlüğü kadrosuna atandı. 1 Aralık 2000 tarihinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atandı ve 1 Aralık 2003 tarihine kadar bu görevi yürüttü. Ardından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki görevine geldi. Zekeriya Beyaz, 1 Mart 2005 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

Zekeriya Beyaz, evlidir. 5 çocuğu vardır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23