banner47

Tankut Öktem’in eserlerine yoğun ilgi

Tankut Öktem’in eserlerine yoğun ilgi
banner3

Ölümsüz eserlerini Bursa'nın Gemlik ilçesi Kumla Mahallesi'nde gerçekleştiren büyük usta merhum Heykeltraş Tankut Öktem’in eserleri İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde bir ay boyunca büyük ilgi gördü.İSTANBUL (İGFA) - Eserlerinde mücadeleyi, Cumhuriyet değerlerini işleyen, taşın ve bronzun ustası olarak tanınan Prof. Dr. Tankut Öktem’in eserleri, “Kristal Çağın Kapılarında” isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen eserler arasında savaşa karşı duran askerler, işçiler ve efeler gibi Öktem’in ölümsüz çalışmaları yer aldı.

Serginin küratörlerinden, Yüksek mimar ve heykeltraş Pınar Öktem Doğan, Kristal Çağın Kapılarında sergisi ile ilgili bir heykel sanatçısının yaşamının yanı sıra, onun gelecek nesillere armağan ettiği Cumhuriyet Tarihi’ni, Anadolu insanının değerini, mücadeleyi anlattığını söyledi. Öktem, eserleri sergi salonuna sığdırmak mümkün olmadığından onlardan detayları, dokuları, kesitten bütüne anlatımları izleyici ile buluşturduklarını kaydetti.

Heykeltraş Oylum Öktem İşözen de Tankut Öktem'in popüler kültürün dilini çok da kullanmayan bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Eserlerinin ardında dahi ismini aradığınızda biraz zor bulursunuz. Dolayısıyla bu sergiler onun eserlerini retrospektifi anlamında bir bütün halinde gördüğümüzde hepsinin bir sanatçıya ait olduğu şaşkınlığını da duygusunu da yaratıyor izleyende" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23