banner47

Sosyal medya ile estetik arttı

Sosyal medya ile estetik arttı
banner3

Sosyal medya kullanımlarının günlük ortalama 3 saate yaklaştığı Türkiye’de, internette gördüğü fotoğraflara benzemeye çalışanlar estetik merkezlerine ilgiyi artırdı. Beklediği sonucu alamayanlar ise revizyon ameliyatları için adeta sıraya giriyor. Pandemi döneminde Türkiye’de sosyal medya kullanım süresi ortalama 2 saat 57 dakikaya yükseldi. İnternette geçirdiğimiz süre ise; yaklaşık 8 saati buldu. Sosyal medya kullanım sürelerinin artması ise estetiğe ilgiyi de artırdı. Sosyal medya fenomenlerine özenen kişiler, gördükleri fotoğraflarla birlikte estetik merkezlerinin kapılarını aşındırmaya başladı. Bekledikleri sonuçları alamayanlar ise revizyon ameliyatları için adeta sıraya girdi. 

Son yıllarda artan burun estetiği sebebiyle revizyon ameliyatlarına da talepler artmaya başladı. Daha önceden görsel veya nefes alamama problemi nedenleriyle burun ameliyatı olan hastalar, sonrasında farklı gerekçelerle revizyon ameliyatına ihtiyaç duyabiliyor.

Revizyon burun ameliyatı konusunda görüşlerini bildiren Dr. Oğuzhan Oğuz, “Burun, görsel açıdan insana karakter katan çok önemli bir organ. Bize daha önceden ameliyat olan çok hasta başvuruyor. Üçüncü hatta dördüncü ameliyatını olan hastalar var. Bu tarz ameliyatlarda ilk önceliğimiz hasta nefes alamama problemiyle karşı karşıyaysa bunu çözmek. Bazı ilk ameliyatlardan sonra burunda çeşitli komplikasyonlar oluşabiliyor. Doktorun tecrübesi, hastanın burnunun sahip olduğu etkenler göz önüne alınmadan işlem yapılması, hastanın burnunun görünümünden hoşnut kalmaması, burundan darbe alması gibi sebeplerle revizyon ihtiyacı ortaya çıkabiliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23