banner47

Sakarya'da genç kuşağa 'tarım' aşısı

Sakarya'da genç kuşağa 'tarım' aşısı
banner3

Sakarya'da tarımın önemini aşılamak ve gelecek nesillere tarımsal üretimi aktarmak adına başlatılan ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ projesi kapsamında yaklaşık 500 öğrenci Büyükşehir’in tarım alanlarında inceleme yaptı.SAKARYA (İGFA) - Sakarya Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirilen ve ilk etapta 12 ortaokuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ ile Büyükşehir’in tarımsal üretim proje alanları genç nesiller için gelecek adına yol gösterici oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin çilek üretim tarlasının nefis kokusu ile büyülenen çocuklar, ilk kez dalından çilek kopartıp yediklerini belirttiler.

Çilek Tarlası, Melen Botanik Vadisi, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Damızlık Manda Üretim Tesisi, Yanık Fidan Üretim Tesisi, Acarlar Longozu, UTÇEM Meyve Bahçesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, İstiridye Mantarı Yetiştirme Merkezi, Salep ve Safran Üretim alanlarını 5 gün boyunca gezen geleceğin üreticisi öğrenciler, üretim aşamaları noktasında kendilerine eşlik den uzmanlardan bilgi aldılar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, özellikle pandemi döneminde ve şuan dünyanın çeşitli noktalarında devam eden savaşlarda tarımsal üretimde kendine yeterlilik ülkeler için hayati önem arz ettiğine dikkati çekerek, "Anadolu her mevsimin aynı anda yaşandığı tarih boyunca bereketli topraklarıyla nam salmış bir kara parçası. Bu bereketi gelecek nesillere aktaramadıktan, üreten nesli devam ettiremedikten sonra bunun bir anlamı maalesef yok" denildi.

Sakarya Kent Konseyi ise, söz konusu projeyle ilk etapta 12 farklı ortaokuldan yaklaşık 500 öğrencimizi Büyükşehir’in tarımsal üretim alanları ile buluşturduklarını belirterek, "Öğrenciler ilk kez manda gördü, birçoğu ilk kez dalından çilek koparttı, birçoğu ilk kez bir seraya girdi. En önemlisi de öğrenciler ilk kez bir tarımsal üretimin her aşamasını gördü. Gençlerimizin toprağı sevmesi, üreten bir nesil olması bizim için çok kıymetli. Bu değerleri gençlerimizle buluşturmamıza olanak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER