banner47

İzmir Karşıyaka'da 'Mübadil Korosu' kuruluyor

İzmir Karşıyaka'da 'Mübadil Korosu' kuruluyor
banner3

İzmir Karşıyaka'da Ahmet Diker önderliğinde, geçmiş dönemlerde iki yakayı bir araya getiren bir çok etkinliğe projeye imza atan KARSAV şimdi "Mübadil Korosu" kuruyor.İZMİR (İGFA) - İzmir'de 26 yıldır Karşıyaka’nın Kültür ve Sanatına ışık olan Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (KARSAV) yeni bir proje ile yola çıkıyor.

Karşıyaka Belediyesi, Paros Adası Halk Dansları Derneği ve KARSAV el ele vererek; “Hasretin İki Yakası, İki Hasret Bir Vuslat, Barışa Kessin Yeryüzü, Bir Deniz İki Yaka" diyerek, danslarıyla, şarkılarıyla, türküleriyle ve öyküleriyle “Ege’nin İki Yakasını, Mübadeleyi” defalarca sahneleyen ekip, şimdi yine Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yaparak yeni bir projeye imza atmak için kolları sıvadı.

Her iki ülke müziği hakkında önemli çalışmaları bulunan “İzmir Rebetiko” korosunun kurucusu Berkant Atılgan şefliğinde “KARSAV Mübadiller Korosu’nu” kuracağını duyurdu.

KARSAV Başkanı Ahmet Diker, daha önce Yunanistan’daki kardeş derneği ile el ele vererek ortak projeler gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Karşıyaka’nın eğitmenleri Paros Adasına giderek oradaki dansçılara zeybek oyunlarını öğretirken, Paros Derneği Başkanı MichalisTheodorakos Karşıyaka’ya gelerek Sirtaki ve diğer Yunan danslarını Karşıyakalı dansçılarımıza öğretti. Çalışmalarımızda sadece danslar ve müzik olmayacak, mübadil dostlarımızın öykülerini dinleyeceğiz, söyleşilerini paylaşacağız, mutfağını konuşacağız ve en sonunda bu çalışmalarımızı İzmirimizin kurtuluşunun 100. Yılında bir proje ile taçlandıracağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23