banner47

İletişim Başkanlığından yeni kitap yayını

İletişim Başkanlığından yeni kitap yayını
banner3

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, çeviri süreçlerinin iyileştirilmesi, çeviri kapasitesinin artırılması ve özellikle kamusal alanda içerik ve söylem birliğinin tesis edilmesine katkıda bulunacak "Çeviride Söylem Birliği ve Ortak Dilin İnşası" kitabını hazırladı.ANKARA (İGFA) - Çeviriye dair problemler ve muhtemel çözümler, çeviri süreçlerinin iyileştirilmesi, çeviride söylem birliğinin sağlanması ve ortak dilin inşası gibi konuların yer aldığı "Çeviride Söylem Birliği ve Ortak Dilin İnşası" kitabı, İletişim Başkanlığının "www.iletisim.gov.tr/turkce/yayinlarimiz" linki üzerinden yayımlandı.

"İletişim ve Çeviri Çalıştayı" sonrasında okuyuculara sunulmak üzere "Çeviride Söylem Birliği ve Ortak Dilin İnşası" kitabı hazırlandı. Hazırlanan bu kitapta, "çeviriye dair problemler ve muhtemel çözümler, çeviri süreçlerinin iyileştirilmesi, çeviride söylem birliğinin sağlanması ve ortak dilin inşası" gibi konulara yer verildi.

"Dijital faşizm" çağı olarak adlandırılan bu çağda, hakikatin algıya kurban edildiği tahakküme karşı mücadele etmek, hakikatin tecelli etmesi için gerekli çalışmaları yapmak İletişim Başkanlığı'nın en önemli sorumluluklarından biri olduğu kaydedildi. Bu kapsamda İletişim Başkanlığı'nın çeviri süreçlerinin iyileştirilmesi, çeviri kapasitesinin artırılması ve özellikle kamusal alanda içerik ve söylem birliğinin tesis edilmesi adına önemli çalışmalar yapmış, kıymetli projeler gerçekleştirdiğine dikkati çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER