banner47

'Frida gibi kadınların hayatı da mücadele ile geçiyor'

'Frida gibi kadınların hayatı da mücadele ile geçiyor'
banner3

İzmit Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ‘Frida’ adlı tiyatro oyunu ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Frida gibi bizlerin de hayatı her gün mücadeleyle geçiyor” dediKOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ‘Frida’ adlı tiyatro oyunu ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti. İZMEK kursiyerleri, İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nden yararlanan kadınlar ve Çınar Kadın Kooperatifi üyeleri ve vatandaşların salonu doldurduğu oyunda 20. Yüzyılın en önemli ressamlarından Meksikalı Frida Kahlo’nun hayatı canlandırıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 70 dakikalık tek perde olan gösteride, Frida Kahlo’nun hayatını tiyatro oyuncusu Elif Arman canlandırdı. Beliz Güçbilmez’in kaleme aldığı ve uluslararası birçok projede yönetmenlik yapmış olan Emre Tandoğan’ın yönettiği oyun fiziksel tiyatro ve harekete dayalı performans biçiminde sahnelendi. 

Kendisinin deyimi ile erkeklerin Meksika’sında kadın bir ressam olarak var olabilmiş, güçlü bir kadın ve güçlü bir ressam olan Frida Kahlo’nun hayatı ile Frida rolünü oynayan oyuncu arasında bir köprü kuruldu.  

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınların şiddet görmemesi için farkındalık yaratacak çalışmalara tüm gücümüzle ve büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz. Bu yönde toplum duyarlılığını da arttıracak çalışmaları ekibimiz ve kadınların da desteğiyle sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER