banner47

Darüşşafakalı öğrencilerin projeleri Türkiye ikincisi oldu

Darüşşafakalı öğrencilerin projeleri Türkiye ikincisi oldu
banner3

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde Darüşşafakalı öğrenciler, 38 bin öğrenci arasından Türkiye ikincisi oldu.İSTANBUL (İGFA) - Lise öğrencilerini temel, sosyal alanlarda ve uygulamalı bilim alanında araştırmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla geçen hafta düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın ödül töreninde Darüşşafaka Lisesi de projeleriyle ödüllendirildi. 

Darüşşafaka Lisesi'nden 11. sınıf öğrencileri Tuba Aydın ve Şeyda Yumaç “Z Kuşağının Derse İlgisini Artırmak İçin Cep Telefonuna ve Tablete Yüklenebilen Bir Uygulama Örneği: Adım Adım Edebiyat” adlı projeleriyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında Türkiy ikincisi oldu.

Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, öğrencileri 21. yüzyıl becerileriyle donattıklarını ve rekabetçi dünyaya hazırladıklarını belirterek, "Çocuklarımızın akademik açıdan tam donamlı, sporun, sanatın ve bilimin her alanıyla uğraşan bireyler olarak yetişmeleri için tüm olanakları çocuklarımıza sunuyoruz. Tüm faaliyetlerimizin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyuyoruz. Robotik alanından mühendisliğe matematikten yapay zekâya, edebiyattan spora kadar birçok alanda öğrencilerimiz sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinden çok kıymetli ödüllere sahip oluyorlar. Bu, Darüşşafaka eğitim sisteminin başarısıdır. Tam 159 yıldır “eğitimde fırsat eşitliği” misyonunun gereklerini yapmak için kurum olarak gönülden ve var gücümüzle çalışıyoruz" mesajı verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23