banner50
banner47

Bursa İnegöl'de sokak hayvanları için sıra gecesi

Bursa İnegöl'de sokak hayvanları için sıra gecesi
banner3

Bursa'da İnegöl Belediyesi ile İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) iş birliğinde sokak hayvanları için sıra gecesi düzenlendi. Gecede elde edilen gelirle sokak hayvanları için mama alınacak.BURSA (İGFA) - Kış aylarının gelmesiyle birlikte sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) bir yardım gecesi düzenledi. İnegöl Belediyesi’nin de destek verdiği sıra gecesi organizasyonunda, bağışlarla bilet satışı gerçekleştirildi.

Elde edilen gelirin sokak hayvanlarına mama alımında kullanılacağı sıra gecesi Gölbaşı Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

İDOHA Başkanı Nilay Parlar, son günlerde hayvanlar gündeme gelmeye başladığını belirterek, normal şartlarda saldırgan ırklarla ilgili hem yasal düzenlemeler olduğunu, insani olarak yapılması gerekenlerin de olduğunu söyledi.

HAYVANSEVERLİK BİLİNCİNİ ARTTIRMALIYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise, emek ve gayretlerinden dolayı İDOHA’ya teşekkür etti. Hayvanseverlik bilincinin, farkındalığının arttırılması gerektiğini ifade eden Başkan Taban, "Aynı şekilde temizlik ve kirletmeme bilincinin arttırılması lazım. Müslümanız diyoruz ama kirletiyoruz farkında değiliz. Yine aynı şekilde trafik bilinci… Trafikteki uyum sürecine insanları adapte edebilmek adına o insanların farkındalığının arttırılması lazım. Dolayısıyla yapmamız gereken çok iş var” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER