banner47

'9,75 santimetrekare' kitabı beyaz perdeye uyarlanıyor

'9,75 santimetrekare' kitabı beyaz perdeye uyarlanıyor
banner3

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin ikinci günü Ulusal Yarışma, özel seçki film gösterimleri, söyleşiler ve Müzik Konulu Kısa Film Atölyesi ile devam etti.İZMİR (İGFA) - Uluç Bayraktar’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu Damla Serim ile yazdığı sıra dışı bir film 9,75 sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Festivalin Ulusal Yarışma başlığı altında gösterilen film, Mehmet Eroğlu’nun beyazperdeye uyarlanan 9,75 Santimetrekare kitabının derinliklerini en ince ayrıntısına kadar işliyor.

Film, Güneydoğuda yaşayan Zinar ve ailesi ile batıda yaşayan ve yakın zamanda öleceğini bilen, kendiyle savaş halindeki travmaları olan yazar Ahmet (Nejat İşler)’in hikâyesini anlatıyor.

Film gösteriminin ardından film eleştirmeni ve yazar Burak Göral’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye, filmin oyuncularından Şükran Aktı ve film müziğinin bestecisi Avi Medina katıldı.

Şükran Aktı söyleşide; “Filmin kısa ama çok etkili sahnelerine sahibim. Çok sevdiğim severek çalıştığım bir rol ve film oldu” dedi. Avi Medina ise konuşmasında; “Filmi çok cesur buldum. Filmin Türkiye’de kolay kolay anlatılamayacak bir hikaye anlattığını düşünüyorum. Filmde bence en önemli şey anlattığı hikayenin cesurluğu” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER