banner47

Uzaktan çalışmada veri güvenliğine dikkat!

Uzaktan çalışmada veri güvenliğine dikkat!
banner3

Uzmanlar, uzaktan çalışmada siber güvenlik riskleri her zamankinden daha fazla olduğunu kaydetti.İSTANBUL (İGFA)- Pandemiyle birlikte siber güvenlikle ilgili sorunlar beklenenin üstünde önem kazandı.

Şirketlerin kendilerini her zamankinden daha fazla ve proaktif bir şekilde korumaları gerektiğini vurgulayan Dynabook Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ronald Ravel, 2022 yılında şirketlein güvenlik çözümlerini güçlendirmek ve çalışanların her iş ortamında eşit derecede güvende olmalarını sağlamak durumunda kalacağını söyledi.

Ravel, uzaktan çalışma nedeniyle mevcut riskler daha da arttığına dikkati çekerek, "Bu nedenle sanal olarak kolayca uygulanan düzenli eğitim oturumları, siber güvenlik konusunda iyileşmenin ve farkındalık sağlamanın en iyi yollarından biri olarak daha da önem kazanıyor” dedi.

Kimlik doğrulamanın önemine de vurgu yapan Ronald Ravel, “Güvenilir kimlik doğrulama mekanizmaları, teknoloji yardımıyla kurumsal kaynakları korumanın başka bir yolu. Kurumsal bir dizüstü bilgisayar, yüz tanıma veya parmak izi gibi bir biyometrik kimlik doğrulama seçeneğine sahip olmalı. Neyse ki, bugün Satellite Pro serisi gibi en cazip fiyatlı ürünler bile her cihaza özel güçlü güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23