banner47

Intel'den en gelişmiş performans veri merkezi platformu

Yeni 3. Nesil Intel® Xeon® Xcalable işlemciler - Intel®'in Optane™ kalıcı bellek ve depolama portföyü, Ethernet adaptörleri, FPGA'lar ve optimize edilmiş yazılım çözümleri ile birlikte - hibrit bulut, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC), ağ oluşturma ve akıllı uç uygulamaları genelinde performans ve iş yükü optimizasyonu sunuyor.

Intel'den en gelişmiş performans veri merkezi platformu
banner3

BURSA (İGFA) - Intel, yerleşik yapay zekaya sahip tek Veri Merkezi İşlemcisi olan, ortalama yüzde 46 daha yüksek performansa sahip yeni 3. Nesil Intel XeonScalable'ı tanıtıyor.

Yeni 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, Intel® DL Boost teknolojisi ile entegre yapay zeka (AI) hızlandırmalı esnek bir mimariye, ayrıca Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) ve Intel® Crypto Acceleration ile verileri ve uygulama kodunu korumak için gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip.

Popüler veri merkezi iş yüklerinde ortalama yüzde 46 iyileşme oranı ile, önceki nesle kıyasla önemli bir performans artışı sağlayan işlemciler, yerleşik güvenlik içinde Intel SGX ve Intel Crypto Acceleration ile beraber yapay zeka süratını hızlandırması için Intel DL Boost dahil olmak üzere yeni ve gelişmiş platform yetenekleri ekliyor. 

Yeni 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, hem şirket içi, hem de dağıtılmış çoklu bulut ortamlarında çalışan modern iş yükleri için optimize edildi. İşlemciler, müşterilere yerleşik hızlandırma ve gelişmiş güvenlik yetenekleri dahil olmak üzere, onlarca yıllık inovasyondan yararlanmış esnek bir mimari sunuyor. En yeni donanım ve yazılım optimizasyonları, önceki nesle kıyasla %74 daha hızlı AI performansı sunuyor, buna ek olarak AMD EPYC 7763'e kıyasla 20 popüler AI iş yükünün geniş bir karışımında 1,5 kata kadar daha yüksek performans ve Nvidia A100 GPU'ya karşı 20 popüler AI iş yükü geniş bir karışımda 1,3 kata kadar daha yüksek performans sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23