banner47

Gemlik Basket Denizli'den Mutlu Döndü

TBL 7. haftasında Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'e konuk olan Gemlik Basketbol, ikinci yarı geriye düşse de Diante Watkins'in etkili performansıyla iyi bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmayı 92-91 kazanarak ilk galibiyetini aldı.

Gemlik Basket Denizli'den Mutlu Döndü
banner3

TBL 7. haftasında Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'e konuk olan Gemlik Basketbol, ikinci yarı geriye düşse de Diante Watkins'in etkili performansıyla iyi bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmayı 92-91 kazanarak ilk galibiyetini aldı.

Gemlik ilk dakikalarda yayın gerisinden bulduğu sayılarla Merkezefendi Belediyesi karşısında geri düşmesine karşılık. Son bölümde 01:45 dakika kala Gary Johnson ile farkı eriterek çeyreği 21-17 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe daha konsantre  başlayan Merkez efendi 07:12 dakika kala skoru dengeledi (26-26). 10-0 seri yakalayan Merkezefendi periyot skor üstünlüğünü eline aldı. Kalan dakikaların çekişmeli geçtiği çeyreği 1 sayı farklı kazanan Gemlik periyotu 45-40 önde tamamladı.  

Müsabakanın 2.yarısına  bulduğu hücumları iyi değerlendiremeyen Gemlik Merkez efendi karşısında periyotu 29-13 kaybederek Üçüncü çeyrek sonunda 69-58 skor üstünlüğü bulunduran  Merkezefendi  son çeyreğe 11 sayı fark ile girdi.  

Son çeyreğe Murat Can Esen'le bulduğu sayılar ile  07:09 dakika kala skora 71-71 dengeyi getirdi. Son bölümünün kıran kırana geçtiği karşılaşmada üstünlük el değiştirmeye devam etti. Johnson ve Watkins ikilisinden bu dakikalarda iyi yararlanan Gemlik, 39 saniye kala 90-89 öne geçti. Çekişmenin devam ettiği karşılaşmada Jordan'ın basketine Yiğit Emre Mirza'yla karşılık veren Gemlik tekrar öne geçerek müsabakadan 92:91 üstünlükle ayrıldı.

 

Türkiye Basketbol 1.liginde ilk galibiyetimizi aldık.

Gemlik Basketbol kulübü başkanı Berkay Bulut Gemlik adına çok değerli adımlar atıyoruz. Öncelikle Gemlik tarihinde bir ilke imza atarak ilk galibiyetimizi aldık. Sezon başından beri  menajerimiz Yahya Gümüş ve yönetimimin çok büyük fedakarlıklar ile kulübü iyi planlama ve doğru yönetmek adına yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başlamasından dolayı mutluyum. Sayın Millet vekilimiz Zafer Işık’a kulübümüzün ilk kurulduğu günden bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür etmek istiyorum. Takımıza desteğini hiç esirgemeyen  Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş Gemlik adına çok önemli bir adım atarak, Türkiye Basketbol 1 liginde  mücadele veren Gemlik Basketbol kulübünün, Bundan sonra Budo Gemlik Basketbol olarak anılması konusunda çok büyük fedakarlık gösterdi.

Şahsım ve Gemlik adına Sayın Bursa Büyük şehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ederim.. İfadelerini Kullandı.

Öne çıkanlar 

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket: Jarome Jordan 17 sayı-9 ribaund, Oleksandr Mishula 15 sayı-7 asist

 

Gemlik Basketbol: Diante Watkins 35 sayı-9 asist, Gary Johnson 24 sayı-9 ribaund

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23