banner47

'Cimnastiğin Kraliçesi'nden İzmir Güzelbahçe'ye nezaket

'Cimnastiğin Kraliçesi'nden İzmir Güzelbahçe'ye nezaket
banner3

Hong Kong’un ev sahipliğinde, uluslararası çapta yapılan QueensCup’ta, Ritmik Cimnastikte ‘Senior’ kategorisinde yarışan, arkadaşlarının ‘lastik kız’ lakabını taktığı Burçak Şenman, 42 sporcu arasından birincilik elde etti. Cimnastiğin kraliçesi en iyi performansın da sahibi oldu.İZMİR (İGFA) - Henüz 3 yaşında başladığı cimnastikte 40 madalyaya ulaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Burçak Şenman, Hong Kong’un ev sahipliğinde, uluslararası çapta yapılan Queens Cup’ta kazandığı kupa ve yalnızca birinciye özel verilen kraliçe tacıyla, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi ziyaret etti.

İzmir Depremi sonrası Bayraklı’dan Güzelbahçe’ye taşınarak bahçede antrenmandan şimdiki imkânlara geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Burçak Şenman, zor zamanında yanında olarak kendisine sağlanan salon desteğinden ötürü yerel yönetime teşekkür etti.

"Hedefim olimpiyat kotası almak" diyen Şenman, "Bunu başarmış henüz kimse yok. Bunu başarmayı çok istiyorum. Şuan çok güzel bir çalışma ortamım var. Güzelbahçe’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Queens Cup, seneye yüz yüze yapılacak. Aldığım derece sayesinde önümüzdeki yılki yarışmaya da özel olarak davet edildim. Kendimi çok iyi ve zinde hissediyorum. Eğitim ve sporu bir arada yürütebiliyorum. Planlı hareket ediyorum, akademisyenlerim de bana yardımcı oluyor. Arta kalan zamanlarda da derslerime odaklanıyorum. Şu anda gelecek planlamam ile ilgili kesin bir karar vermedim. Ama cimnastik artık hayatımın bir parçası oldu" diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, cimnastiğin kraliçesi Burçak Şenman'a başarılarının devamını dileyerek, "Ağabeyin olarak her zaman yanındayım" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23