banner47

CHP Rize Kadın Kolları'nden İstanbul Sözleşmesi vurgusu

CHP Rize Kadın Kolları'nden İstanbul Sözleşmesi vurgusu
banner3

CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, Rize’de bir kadının eşi tarafından öldürülmesi ile ilgili açıklamada bulundu.Ajans Pazar / RİZE (İGFA) - CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, eşi tarafından hunharca katledilen üç çocuk annesi olan Özlem Dursun'un vefatı ardından açıklamalarda bulundu.

"Şimdi soruyoruz çaresiz genç bir kadının kanunların yetersizliği yüzünden derdine çare olamayan adalet sistemimiz bu durum karşısında artık işleyecek mi?" diyen soran Ardal, İstanbul Sözleşmesi uygulanıp uygulanmayacağını da sordu. 

"Evde kenevir yetiştirerek uyuşturucu kullanan bir eş tarafından sürekli şiddet gören savunmasız bir kadın, hukuk kuralları olmadığı için maalesef ki bedelini kendi hayatıyla ödemiştir" diyen Ardal, "KADES’e başvursa da çocukları ile tehdit edildiği için aynı gün eve geri dönmek zorunda bırakılmıştır.Bu psikolojik baskıyı kız kardeşimiz, çocukları ve tüm ailesi ile birlikte yaşamak zorunda kalmıştır. Bu baskılara maruz kalan tüm kadınların dayanağı olan İstanbul Sözleşmesi ivedilikle geri gelmelidir. Artık kadın cinayetleri ve kadın istismarı bu ülkede yaşanmasın diyoruz. Siyaset üstü olan kadın cinayeti davalarında, tüm kadınları ve halkımızı İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Ardal, Özlem Dursun davasında gereken cezai müeyyide uygulanmasını ve hak edenin hak ettiği kadar ceza almasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23