banner47

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Gemlik’te anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik Gençlik Kolu üyeleri, Araştırmacı, Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı katledilişlerinin yıldönümünde Gemlik’te düzenledikleri törende andılar. 

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Gemlik’te anıldı
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik Gençlik Kolu üyeleri, Araştırmacı, Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı katledilişlerinin yıldönümünde Gemlik’te düzenledikleri törende andılar. 

Manastır Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Bayram Demir ve Zeynep Akış Serintürk,  CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, bele diye meclis üyeleri, CHP’liler ve vatandaşlar katıldı. 

BAŞKANDAN SİTEM
 Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, anma töreninde yaptığı konuşmada anma törenine katılmayanlara sitem etti. Sertaslan, “Gençlik Kolla rının düzenlemiş olduğu Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı anma töreni nedeniyle gençleri kutlarım. Kısa zamanda başarılı bir anma töreni düzenlediler” dedi.

Sertaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Bu adam ben bugün burda bu konuşmayı yapabileyim diye öldü. Tuzu kuruydu isteseydi hepimizden çok daha rahat çocuğuna torununa uzun yıllar babalık, dedelik yapacak bir yerdeydi. O ısrarla ülkede doğan bütün çocuklar aydınlık bir gelecekte yetiş sin diye koca koca siyasi partilerin af dilediği cemaatlerle, tarikatlarla uğraş tı. Gözünü kırpma dan soğuk bir Ankara gününde bedeninin her bir parçası başka bir yerde hayata gözlerini yumdu. Bir araya geleceğiz, anacağız, Uğur Mumcular ölmez diyeceğiz. Devleti yıllar sonra devlet gibi hatırlatan Gaffar Okkanlar ölmez diyeceğiz burada. hepimiz bir araya gelip bir saat sonra dağılıp gi deceğiz. (CHP İlçe Başkanı Cemil Acar’a seslenerek) Yaz başkanım yaz, meclis üyeni de yaz ilçe yöneticini de yaz, kadın kolu üyelerini de yaz, buraya gelmeyenleri yaz başkanım yaz. Bana bir daha 40 yıllık CHP'liyim diye kimse gelmesin. 400 kişilik bir salonu dolduramadık.” dedi.

Sertaslan, “Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim diyenin bu türk etkinliklere katılmayışını anlayamıyorum” şeklinde konuştu. 

CHP İlçe Başkanı Cemil Acar’ın konuşmasından sonra anma töreni, şiir ve müzik dinletisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mumcu ve Okkan’ın öldürül mesiyle ilgili video konuşması ile Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan video gösterimi ve bir konuşmasının dinlenmesi ardın dan tören sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER