banner47

TDP: "Hani caydırıcı cezalar?"

TDP: "Hani caydırıcı cezalar?"
banner3

Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, kadına şiddet oranının giderek artmasının ardından açıklamalarda bulundu.ANKARA (İGFA) - TDP Engelliler Birim Başkan Tayfun Güler, kadın cinayetlerinin durdurulmamasının suçlusunun yanlış politikalar olduğunu dile getirdi. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten Güler, yazılı açıklamasında, "Her gün bir kadın katlediliyor. Hani caydırıcı ceza, hani yeni uygulamalar? Kaç kadın daha katledilecek, harekete geçmek için neyi bekliyoruz” sorularını yöneltti.

Kadın cinayetleriyle ilgili halen bir çalışma olmadığını öne süren Güler açıklamasında, "Katiller içeride hayatını yaşıyor; olan kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza oluyor. Önceliğimizin güven olması lazım. İnsanlar sokakta rahat yürüyebilmeli. Kadınlarımız, kızlarımız ne zaman öldürüleceğim korkusuyla yaşamamalı. Bu korku 2021 yılı oldu çözülemedi. İktidar olduğumuzda ilk işimiz bu cinayetlere dur demek olacak" ifadelerini kullandı.

Kadınları, kızları her türlü kötülükten koruyacaklarını belirten Güler, Türkiye’yi güvenilir ülkeler sıralamasında üst sıralara çıkartacaklarının altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23