banner47

Muhammet Tekin Gemliklilerle Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa 2.Bölge Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, seçime tam bir hafta kala ‘Büyük Gemlik Buluşması’ programı adı altında, Gemliklilerle bir araya geldi.

Muhammet Tekin Gemliklilerle Bir Araya Geldi
banner3

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa 2.Bölge Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, seçime tam bir hafta kala ‘Büyük Gemlik Buluşması’ programı adı altında, Gemliklilerle bir araya geldi.

Pırıltı Düğün Salonu’nda gerçekleşen buluşma programı Mehter Takımı eşliğinde coşkuyla başladı.

Salonu hınca hınç dolduran Gemlikliler Gemlik’in Milletvekili Adayı Muhammet Tekin’i meşalelerle karşıladı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayıp Mehter Takımı marşları ile devam eden programda ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz söz aldı. Kürsüye çıktığında karşısındaki kalabalığı gören Özcanbaz, duygu dolu anlar yaşayıp göz yaşlarına hakim olamadı. “Normalde milletvekili adayımız Sayın Muhammet Tekin’e derdim, stres yapma sakin ol diye bu kez ben duygularımı saklayamadım sizlerden. Gücümüze güç katıyorsunuz Allah sizlerden razı olsun. Duygusallaşmamak elde değil.Derdimiz muradımız belli 15 Temmuz 2016 sonrası önce milletimizin gönlünde oluşturduğumuz Cumhur İttifakı, Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte bir mücadelenin içerisindeyiz. Aslında bu seçim her zamankilerden çok daha farklı, çünkü bizlere göre Osmanlı’nın son dönemi Abdülhamit gitsin de ne olursa olsun anlayışı ile, bugün Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun anlayışının arasında hiçbir farkı yok. Bi tarafta bizlere göre mandacılığı isteyenler, bir tarafta Kuvay-ı Milliye ruhu. Bizim derdimiz dünden bugüne bu millete de bu devlete de hiçbir dönem yanlışımız olmadı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle olmayacak. Eksik varsa noksan varsa şahsımızla bizlerle alakalıdır. Ama biz ne bu millete ne de bu devlete bir yanlış yapmayız. Bizlere güveniniz tam olsun istiyoruz, eksilmesin istiyoruz. Kırmızı plakalı araç derdimiz yok, bakanlık peşinde koşmuyoruz, cumhurbaşkanı yardımcılığı pazarlığı hiç yapmadık. Derdimiz bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada, bin yıl daha özgür ve bağımsız yaşamak ve milletimizi yaşatmak arzusundan başka bir şey değil. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Abdürrahim Karakoç’un söylediği gibi; ‘Beden ölür çürür cana bakın siz, kim kiminle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz’.” diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’ın ardından kürsüye çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa 2.Bölge Milletvekili Adayı Muhammet Tekin; “Öncelikle bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sözlerime hemen şu şekilde başlamak istiyorum. Bu mesele Muhammet Tekin’in meselesi değil. Bu mesele 32 yıllık Gemlik’teki milliyetçi, ülkücü gençliğin, Türk milleti adına aklı selim olduğunu idrak ettiği ve tekabül etmeye başladığı günden itibaren Türk devleti, dünyanın neresinde bir Türk varsa bir Müslüman varsa, onun adına dert edip kafa yorup, dirsek çürütmesinin bugünlere izdüşümünün adıdır. O itibarla mesele ideolojik ya da çok da siyasi değildir aslında. Mesele tabandan tavana yürüyen bir gençlik hareketinin bir ekipleşmesi ile birlikte şekil almış, ete kemiğe bürünmüş ve bugünlere gelmiş hikayesinin adıdır. Bunun içinde belki tahmini olarak 3 binin üzerinde bir Türk gencinin emeği, mücadelesi, varlığı, gönlü, kafası ve kalbi var. Ben o itibarla o dostlarımın hepsine, onların ailelerine çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar.

Biz de bazı konularda kafa yorduk. Onları anlamlı hale getirmeye gayret ettik. Özellikle Gemlik’in Türk ekonomi hayatının kalbi olacak şekilde. Nazım planla planlanmış hali var. Biz Gemlik’i buna hazırlamak istiyoruz. Bunun farkındayız ve özellikle Gemlik’teki eşraf yaşantıyı, Gemlik’in kendine özgü kültürünü, Gemlik delikanlısı dendiği zaman akla gelenlerin tümünü, demografik yapıyı koruyarak yapmanın mücadelesi içerisinde olacağız, bu çok önemli. Beraberinde TOGG, batarya fabrikası, Borkarbür tesislerinin Bandırma-Gemlik ayağı, yüksek hızlı tren, İznik-Yenişehir-Orhangazi-Gemlik bandında, gıda sanayi bölgeleri, tarım havzaları ile, sanayi ile, depo ve antrepo tesisleri ile, zeytin işleme merkezleri ile, hep bir bütün halinde bu dört ilçenin birlikteliğini hedefliyoruz. En önemli meselemiz, kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm. Hem yereli hem geneli meselenin içine katarak düşünüyoruz. Zeytini işleme merkezi ve bunları markalaştırarak, butik uluslar arası işletmelere destek vereceğiz, Gemlik sahilinde bulunan fıskiyelerin küçük iskeleler haline getireceğiz. Gemlik iskelesini balık lokantalarının olması. Gemlik’in mesire alanları, yelkenlilere kadar, tenis kortları, sosyal donatı alanlarını arttırarak. Gemlik’in sosyalleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Mesela Dörtyol girişi çözeceğiz. Bursa’yı tarih şehri yapmak, trafik sorununu çözmek hedeflerimiz arasında. Ve tabii ki Gemlikspor, Gemlik’in milli takımı Gemlikspor’umuz ve Bursaspor’umuz en önem verdiğimiz konulardan birisi. Bu kulüplerimizi hak ettikleri yere getireceğiz. “ diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, 13:02

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER