banner47

Korkmazcan: "Dünya Devleri Gemlik'i Hedef Aldı"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Gemlik İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği Milli Birlik Kahvaltısı'nda Gemliklilere seslendi.

Korkmazcan:
banner3

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Gemlik İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği Milli Birlik Kahvaltısı'nda Gemliklilere seslendi.

Vatan Partisi Gemlik İlçe Başkanı Özlem Türker, parti yönetimi, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı, Manastır Sefa Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda milli birlik mesajları verildi.

Korkmazcan, konuşmasında "Öncelikle misafirperveliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Referandum sürecinde ve sonrasında çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Vatan Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Gemlik benim üniversite yıllarımdan beri önem verdiğim bir yer. Gemlikle bağlantımızı öncelikle Orhan Veli Kanık kurmuştu. O güzel unutulmaz dizeleri ile. Daha sonra ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, yaz tatillerimi hep Yalova'da geçirdim. 15 günde bir Gemlik'e hep uğrardım. Sonra 1970'li yıllarda 3.Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'la Demokratik Partiyi kurduğumuz zaman Gemlik'te siyaset yaptık. Anadoluyu dolaştık. 1983-1986 yılları arasında Sümerbank'ın baş hukuk müşavirliğini yaptım. Sümerbank yöneticilerinden biri olarak Gemlik'in Suniğpek Fabrikasında kaldım. Yıllarca çeşitli projeler ve seminerlerde görev aldım. Bu cennet yurt köşesi Gemlik'in, tabiat güzelliklerine uygun bir şekilde, huzur içerisinde olmasını temenni ediyorum. Gemlikliler üretken insanlardır, aynı zamanda Türk tarihinin önemli mirasçısıdırlar bunu bilmeleri lazım. Gemlik'e son 20-30 yılda bir çevre saldırısı oldu. Çevreyi dikkate almayan yatırımlar artmaya başladı. Bunların artık durmasını istiyoruz. Bir de dünyanın bir takım devleri, Gemlik'i hedef aldılar, buralarda yatırımlar yaparak ekolojik dengeyi bozdular. Bunların saldırılarının da durdurulması Gemlikliler için bir görevdir.

Ayrıca Türkiye'de demokratik parlamenter rejimimize küresel bir saldırı yapılmaktadır. Bu saldırı sadece bir anayasa değişikliği, hukuk metni değişikliği değildir, bunun arkasında Türk milletinin bütünlüğünü ve Türk ulus devletinin gücünü kırma projesi vardır. Bu projeye karşı çıkmış bir ilçedir Gemlik. Bunun için Gemliklilere teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum. Bundan sonra da ülkemizin barış içinde, huzur içinde, refah içinde, uygarlık kervanının önünde yol almasında Gemlikliler önemli bir rol oynayacaklardır. Gemlik deniz kenarında bir ilçe olarak dünyaya açılan bir kapıdır. Bu kapı olmanın kıymetini tüm Gemliklilerin bilmesini rica ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan'ın konuşmalarının ardından partiye yeni katılan üyelere rozet töreni yapıldı. İlçe Başkanı Özlem Türker'de; "Milli Birlik Kahvaltımıza katılımları ile bizleri onurlandıran Genel Başkan Yardımcımıza ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Partimizin yeni üyelerine de birlik içinde bir Türkiye için verecekleri mücadelelerde başarılar diliyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER