banner47

Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama!
banner3

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İstanbul'da yarışı önde götüren CHP adayı Ekrem İmamoğlu'dan ilk açıklama geldi. 

Sonuçlar için "Zafer değil yeni bir başlangıç" ifadesini kullanan İmamoğlu, ziyaret etmek istediğini belirttiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Uyumlu çalışma çağrısı da yaptı.

YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından bugün İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başına gitti.

İlk sonuçların gelmesinin ardınan kameralar karşısına geçen AK Parti adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. 

Ardından açıklama yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden bir tanesi Türkiye'nin demokrasi sürecine katkısıydı. Ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza seçimin sonuçları hayırlı olsun. Bugün on binlerce ve yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Tümünün kalbini yanımda hissediyorum. Bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Hizmetlerini güzel bir anı olarak hatırlayacaklar. Bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma kat görevlisi arkadaşlarıma bilişim sorumlularına sandık kurulu üyelerine ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Sandıklarınızın, tutanaklarınızın, birleştirme tutanakları netleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. tarihi sorumluluk devam ediyor. 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2019, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER