banner47

Deviren:"Kentsel Dönüşümü Birlikte Başaracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren, Gemlik'in en büyük temel sorunlarından biri olan 'Kentsel Dönüşüm' projesini nasıl yapacağını anlattı.

Deviren:"Kentsel Dönüşümü Birlikte Başaracağız"
banner3

Deviren: "Birinci derece deprem riski taşıyan ilçemizde, depreme dirençli kent modelini hayata geçireceğiz. Gemlik’i dağlara taşımaktansa, gelişen son teknolojik yöntemleri kullanarak depreme dayanıksız binaların yerinde kentsel dönüşümünü sağlayacağız. Bu konu ile ilgili alanında uzman ve tecrübeli ekibimiz ile birlikte, ödüllü projemizin en kısa sürede hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

5 BİN TL KİRA DESTEĞİ

Konsept projelerimiz kapsamında; ilçemizde öncelikli risk altında bulunan mahalleler kademeli olarak boşaltılacak, birey sayısına göre oluşturulacak olan büyük konteyner evlerde ailelerin, ücretsiz olarak barınmalarını sağlayacağız. Konteyner kent planımızın içerisinde; barınma, yemek, ulaşım, eğitim,  sosyal alan ve sağlık hizmetleri belediyemiz tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Konteyner kentte barınmak istemeyen ailelerimize ise aylık 5 bin TL kira desteği belediyemiz tarafından verilecektir. Kentsel dönüşüm projemizde hiç bir vatandaşımızın maddi zarara uğramaması adına, dirençli binaların yerinde ve ada bazlı dönüştürülmesi en temel önceliğimiz olacaktır. 

En kısa sürede hayata geçireceğimiz bu projelerimizde; ilçemizin ekolojik yapısını bozmadan, yeşil alanlarına zarar vermeden, sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER