banner47

CHP'li Gaytancıoğlu: "İşsizlik açıklanandan çok daha fazla"

CHP'li Gaytancıoğlu: "İşsizlik açıklanandan çok daha fazla"
banner3

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı işsizlik rakamlarını değerlendirerek “kimse bu rakamlara inanmıyor, gerçek çok daha acı, çok daha korkunç” dedi.EDİRNE İGFA-  CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi:  “TÜİK'in saptırmalı rakamlarına göre Nisanda işsizlik yüzde 11,5 oldu, geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 22,7; yine kimsenin inanmadığı TÜİK verilerine göre işsiz sayısı 2022 Mart ayında 3 milyon 894 bin kişi oldu.

 Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil, dünyada doğru dürüst yönetilen ülkeler için büyük bir sorundur ancak ülkemizde uzun süredir istatistikler nasıl yalan söyler filmi gösterildiği için kimse bu rakamlara inanmıyor, gerçek çok daha acı, çok daha korkunç.

İşsizlik, enflasyon, yoksulluk ve hepsinin yaratıcısı ve koruyucusu yolsuzluk almış başını gitmiş, vatandaş artık pazarların yanından bile geçemez oldu. Gençlerimiz işsiz, umutsuz.

Rakamları saklamak, eğip bükmek gerçeği değiştirmez. Milleti düzmece rakamlarla kandıracağını sananlar kendilerini kandırmaya devam etsin. İlk seçimlerde gerçeğin acı tadını halkımızın oylarıyla tadacaklar.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23