banner47

CHP'li Gaytancıoğlu : Çeltikte fiyat ve alım garantisi verilsin

CHP'li Gaytancıoğlu : Çeltikte fiyat ve alım  garantisi verilsin
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada çeltikte ekim zamanı olduğunu belirterek çiftçiye şimdiden alım ve fiyat garantisi verilmesini istedi.EDİRNE İGFA- Çiftçiye alım ve fiyat garantisi verilmezse işlerin çok daha kötüye gideceğini ifade edenCumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu  şunları söyledi: “Edirne'mizde ve ülkemizde bugünlerde çeltik ekimi yapılıyor. Çiftçimiz geçen yıl ürününü çok ucuz fiyatlarla satmak zorunda kaldı. AK Parti'nin en iyi yaptığı işi yaparak yabancı ülkelerin çiftçilerine parayı verdi, ithalatla iç piyasayı baskıladı ve kendi çiftçisine zarar ettirdi. Şimdi çiftçi yüksek maliyetlerle ekip ekmemek arasında kararsız. Geçen yılkı gibi bir alım ve fiyat politikası uygularsanız şimdiden ‘Çiftçimiz battı’ diyebiliriz.

Çeltikte üretim maliyetleri AKP kafası gibi uçmuş durumda. Mazot, gübre, sulama alıp başını gitmiş. Sadece tarlaların ekime hazırlanması için yapılan toprak tesviyesi yani lazer işleminin saati geçen yıl 300 lira civarındayken bu yıl 1.300 liraya çıkmış.

Buradan iş bilmez AKP iktidarına diyoruz ki: Şimdiden çeltik üreticisine alım ve fiyat garantisi verin, kapı kapı pirinç dilenmek zorunda kalmayın. Vatandaşı pirinç tanesine muhtaç etmeyin.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23