banner50
banner47

CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Terhis Ertelemesini Eleştirdi

CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Ümit Balta; terhislerin 1 ay ertelenmesini eleştirdiği bir basın açıklaması yayınladı.

CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Terhis Ertelemesini Eleştirdi
banner3

CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Ümit Balta; terhislerin 1 ay ertelenmesini eleştirdiği bir basın açıklaması yayınladı.

Balta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : "Askerlik, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her genç için kutsal bir görevdir. Gençlerimiz, vatani görevini yapmaya ailelerinden ve yakınlarından helallik alarak, davul ve zurnayla giderler. Asker yolu bekleyen aileler, terhis sonunda evlatlarını gururla karşılarlar. Gençlerimiz, askerlik görevinin sonunda, ülkelerine karşı önemli bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşarlar.

Maalesef ülkemizde, bu gün sağlıktan eğitime, ekonomiden kültürel hayata kadar her alanda yaşadığı problemlere bir yenisi eklenmiştir. İktidarda olduğu uzun yıllar boyunca vatandaşlarımızı cerrahi maske bulmakta zorlanan ve 60 bini geçmiş koronavirüs hastası ile tartışmalı bir mücadele veren iktidar, terhis bekleyen Mehmetçiğimizi bir ay daha silah altında tutmaya karar vermiştir. Askerlik görevini yerine getirmekte olan 60 bin Mehmetçiğimiz ve ailelerini ilgilendiren bu karar ile askere alımlar da bir ay ertelenmiştir.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kuvvet komutanları ile yaptıkları toplantı neticesinde açıklamış olduğu değerlenlendirme raporunda Bakan Akar: “Koronavirüs’e karşı Nisan’da askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların da hizmet süresinin 1 ay uzatılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” demiştir. Bu uygulama bir tedbir değil, başarısız bir kriz yönetimidir.

Bugüne kadar 93’ü erbaş ve er olmak üzere Kovid-19 semptomlarına rastlanan toplam 223 personel var iken, Askeri bölgelere hala giriş ve çıkışların devam ettiği bir düzende , görevini tamamlamış 60.000 evladımızı sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı 30 ar kişilik koğuşlarda tutmak, askerlerimizin ve ailelerinin vicdanlarını daha çok korku ile yaralamaktadır. Daha sağlıksız yerlerde yaşayan 90.000 mahkumun, rüşvetçinin, tacizcinin salındığı düzende askerlerimiz hiçe sayılmamalıdır. Mehmetçiğimizi bu salgından koruyacak, hakkını gasp etmeyecek, askerlik görevini yerine getiren ile getirecek olan arasında bir hak kaybı meydana getirmeyecek yeni bir düzenleme acilen gerekmektedir.

Öte yandan bu gelişme, Şehitler Haftası’na denk gelmiştir. Askerimizin sağlığı ile ilgili bu düzenlemenin, Şehitler Haftası’na gelmesi manidar olmuştur. Mehmetçik ulusumuzun en kıymetli evladı, devletimize emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak ve hakkını korumak görevimizdir.

Bu vesile ile 14-20 Nisan arasında olan şehitler haftasını da Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan üzerinde varlığımızı sürdürmemiz için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı minnetle anıyorum."

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER