banner47

Akkuş'tan Salgın Önlem Önerileri

Gemlik İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş, öncelikle tüm Gemlik halkının Berat Kandilini kutlarken, ülkemizin de mücadele ettiği Covid-19 salgını ile ilgili Gemlik Belediyesi'ne önerilerde bulundu.

Akkuş'tan Salgın Önlem Önerileri
banner3

Gemlik İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş, öncelikle tüm Gemlik halkının Berat Kandilini kutlarken, ülkemizin de mücadele ettiği Covid-19 salgını ile ilgili Gemlik Belediyesi'ne önerilerde bulundu.

Akkuş paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizi ve ilçemizde etkisi altına alan covit-19 virüsü iş yerlerinin kapanmasına birçok vatandaşımızın işsiz kalmasına sebebiyet verdi. Lokantalar, kuaförler, okul servisleri, kafeler, kahveler, oyun salonları, hamamlar, garsonlar, sayar satıcılar, kağıt toplayıcıları günlük aldıkları paralarla yani yevmiye ile geçinen ve işsiz kalan binlerce insanın geliri bir anda kesildi ama giderleri aynı duruyor. Buradan yola çıkarak bu doğrultuda gelen taleplere karşılık verebilmek adına düşündük vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarını tespit ettik kira, elektrik ve doğalgaz faturaları ilçemizde elektrik ve doğalgaz faturaları kesildi son ödeme tarihleri yaklaştı bile yakında tencereler kaynamayabilir. Belediyelerin, kaymakamlığın ve hayır severlerin dağıtığı kuru erzaklar belkide bir anlam ifade etmeyecek vatandaşın doğalgaz ve elektriği  kesilince. Bu doğrultuda iki öneri sunuyorum belediyemize ve diğer tüm belediyelere.

Ramazan ayındaki gibi ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yapılmalı.

Geçen yıl ramazan ayında her gün 1000 vatandaşımızın evine sıcak yemek dağıtımı yapmıştı belediyemiz bu konuda gerekli ekip ve ekipmanı mevcut durumda öğlen ve akşam olmak üzere günde iki öğün bu hizmet sağlana bilir. Bu salgın yaşanmamış olsaydı belediyemizce bu hizmet bir ay sorna ramazan ayında vatandaşa sıkılacaktı zaten sadece 1 ay daha erken bu hizmet başlatılabilir. Bu hizmetin önemi öncelikle 60 yaş üstü, engelli ve yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmelerine olanak sağlayacak tek çözüm olmasıdır. Bu süreçte işini kaybetmiş yevmiyeci olarak çalışan geçim zorluğu çeken elektrik ve doğalgazı kesilme tehlikesinde olan vatandaşlarımızındı ellerini rahatlatır.

Gemlik'in dinamiklerini 126 fabrika ve 4 limanımızı  devreye sokmalıyız.

Her zaman övündüğümüz 126 fabrika ve 4 limanımızı Gemlik’in yerel dinamiklerini bugün devreye sokmalıyız. Bir dayanışma ağı kurulmalı işsiz kalan Gemlikli vatandaşlarımıza kira, elektrik, doğalgaz ödemeleri için nakit yardımda bulunmalarını sağlayacak zemin belediyemizce Gemlik için el ele diyerek oluşturulmalıdır."                                                                                     

 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER