banner47

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kumla'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün Kumla ’da olacak. Kumla Mahallesine yapılacak olan Doğalgaz ve Sulama Gölet’i Projelerinin temelini atmak üzere ilçeye gelecek olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önce saat 16.00 da Ali Kütük Ortaokulunun resmi açılışını yapacak.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kumla'da
banner3

Ardından Kumla Mahallesine geçecek olan Müezzinoğlu, burada da Doğalgaz ve Sulama Gölet’inin temellerini atacak.

   Kumla Sulama Göleti, mahalle bölgesi zeytininin yeniden yaşam bulmasına olanak sağlarken, Kumlalı üreticinin de yüzünü güldürecek. EPDK onayı sonrasında bağlanacak Doğalgaz ise turistik mahallenin daha temiz bir havaya bürünmesini sağlarken, konfor ve ekonomik getiri açısından da bölgeye canlılık katacak.

   1610 dönümlük alanın sulanmasına katkı sunacak Kumla Sulama Gölet’i projesi, 6 Milyon 221 bin liraya mal olacak. 21 metre gövde yüksekliği bulunan gölet, 0,635 su depolama hacmine sahip olacak. 2012 yılında 6 bin imzalı abone sonrasında yapılan girişimler sonucu EPDK onayından geçen Doğalgaz hattı projesi de bölgenin yıllardır özlediği bir yatırım olarak yaşam bulacak. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla Gölet’inin de Büyük Kumla Barajı gibi 30 yıldır konuşulduğunu ancak bir adım atılmadığını hatırlatarak, “Birçok siyasi parti programında hem Baraj hem de Gölet projesi bulunmaktaydı. Ancak sözünü tutan biz olduk. Proje ve yapımında emeği geçen DSİ Bölge Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı yetkililerine, Bursa Milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Bu büyük proje sayesinde Kumlalı zeytin üreticisinin yüzü gülecek. Kumla zeytini hayat bulacak” dedi.

   Doğalgaz projesinin de Kumla’nın marka değerini artıracağını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla Mahallesinin önümüzdeki kışa kadar doğalgaza kavuşacağı müjdesini verdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 8 Mayıs Cuma günü  (bugün) saat 17.30’da Kumla İskele Meydanında organize edilecek toplu temel atma törenine tüm Bursa ve Gemlik halkını davet etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 05:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28