banner47

Saçkıran en sık gençleri etkiliyor!

Saçkıran en sık gençleri etkiliyor!
banner3

Son günlerde Will Smith’in eşinin hastalığı olarak duyulan, halk arasında saçkıran olarak da bilinen Alopesi, en sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında yer alıyor. İSTANBUL (İGFA) - Toplumda alopesi areata ile yaşam boyu karşılaşma riskinin yüzde 2 olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, Alopesi areata, saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik bazen de göğüste, sırtta, bacak ve kollarda görülebilen, ani başlangıçlı, kalıcı olmayan kıl dökülmeleri ile karakterize bir hastalık olduğunu söyledi.

Toplumdaki yaygın inanışın aksine bulaşıcı değildir. Alopesi sıklığı 100 bin kişide ortalama 20’dir. En sık görülme yaşı ise 25-36 arasında olduğunu kaydeden Dr. Salman, saç ve kıl dökülmelerinin oval/dairesel, ağ biçiminde, ense bölgesinde geniş bir alanı tutan ya da kaş ve kirpiklerin dökülmesi şeklinde görülebildiğini söyledi.

ALOPESİYİ ÖNLEYECEK BİR TEDAVİ BULUNMUYOR

Alopesi areatanın ani başlangıçlı bir saç hastalığı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Saçkıranı önleyecek bir tedavi bulunmuyor. Ancak stresle ilişkisi bilindiğinden, hastalara stresten uzak durması, baş edilemeyecek stres varlığı durumunda profesyonel destek alınması, yeni saç çıkışının hızlandırılması ve alopesi areatanın tedavisi için dermatoloğa başvurmalarını öneririz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23