banner47

Kornea bağışı görmeyen gözlere ışık oluyor

Kornea bağışı görmeyen gözlere ışık oluyor
banner3

Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Burcu, Antalya’da düzenlenen 55. Ulusal Oftalmoloji Kongresi’nde kornea nakli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.ANTALYA (İGFA) -  Türkiye'de 3-9 Kasım 2021 tarihlerinde kutlanan Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda vatandaşları organ bağışı yapmaya davet eden Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Burcu, Türkiye'de kornea nakli bekleyen çok hasta olduğunu belirterek, "Kullanılmayan kornea tabakasının göze nakli görmeyen hastalarımıza ışık oluyor” dedi.
  KORNEA NAKLİ BEKLEYENLER

Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Burcu, özellikle pandemi döneminin başında ülkemizde organ bağışı yüzde 50 oranında azaldığını kaydederek, Türkiye’de son 10 yılda kornea nakli bekleyen hasta sayısında büyük artış yaşandığını ancak hem doktorların hem de Sağlık Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla birlikte bu sayıda azalma kaydettiğini belirtti.

Prof. Dr. Burcu, Türkiye’de dünya standartlarında kornea nakli ameliyatları yapıldığını ve Türk göz doktorlarının bu alanda önemli bir uzmanlığı ve tecrübesi bulunduğuna vurgu yaparak, yurtdışındaki yabancıların bile kornea nakli olmak için Türkiye’ye gelmeyi tercih ettiğini sözlerine ekledi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER