banner47

Denizli'de çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının yaşam standartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla yaptığı glutensiz gıda desteği bu yıl da sürdürdü.

Denizli'de çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği
banner3

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çölyak hastaları için glutensiz gıda paketleri hazırlandı. Paketler, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde COVID-19 tedbirleri kapsamında teslim edildi.

Programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Özer, çölyak hastalarına yönelik gıda desteğinin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatıyla bu yıl da devam ettiğini belirterek, kendisine teşekkür etti.

 "Glutensiz gıdaların temini zor olabiliyor"

Çölyak hastalarının yiyecek içeceklerine dikkat etmesi gerektiğine dikkati çeken Özer, "Bu hastalar glutensiz gıdalar tüketmek zorundalar. Bu glutensiz gıdaların temini de zor olabiliyor. Biz de bu zorlukları bir nebze olsun azaltabilmek adına bu gıda paketlerini hazırladık. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü bu hastalığın tedavisi ömür boyu diyettir" diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER