banner47

Kocaeli İzmitli çocuklar 2021’de hem öğrendi hem eğlendi

Kocaeli İzmitli çocuklar  2021’de hem öğrendi hem eğlendi
banner3

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2021 yılında hayata geçirdiği projeler ve etkinliklerle yıl boyunca çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi. KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediye Çınar Çocuk Evi'nde 3 haftalık oryantasyon eğitiminin ardından eğitim programı başladı. Temel amacı, biyoçeşitliliğe sürdürülebilir ve güvenli yaklaşılan bir topluluk yaratmak olan Çınar Çocuk Evi’nde 55 çocuk eğitim görüyor. 

REGGİO EMİLİA YAKLAŞIMIYLA EĞİTİM VERİLİYOR

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğündeki Çınar Çocuk Evi, Reggio Emilia yaklaşımı kapsamında çocukların ilgi alanlarına uygun şekilde müfredatları belirliyor. Çocukları somut deneyimlerle bilgi sahibi yapmayı amaç edinen bu yaklaşımla çocuklar deneyerek, yaşayarak, keşfederek öğreniyor. 

EBEVEYNLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Baba Buluşmaları programıyla babalar, çocuk gelişimi konusunda bilgilendirilirken rol ve sorumluluk almaya teşvik edildi. Aile içinde demokratik ilişkiler kurma konusunda babaları desteklemek amacıyla yürütülen program kapsamında 3-6 yaş ve 7-11 yaş arası çocuğu olan babalara uzaktan ve yüz yüze eğitim verildi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Yaman tarafından çocuk haklarını konu alan ‘Mimi ve Lili’nin Yolculuğu’ zoom uygulaması üzerinden 8 oturum şeklinde 8-10 yaş grubunu kapsayan 17 öğrenciye yönelik gerçekleştirildi. 

HALUK LEVENT MİNİK BARIŞ’A DESTEK İÇİN İZMİT’E GELDİ

’Langerhans hücreli histiositoz’ hastalığıyla mücadele eden 13 yaşındaki Barış Altun’ a, el emeği ürünlerini satabilmesi için Sanat Sokağı’nda stant desteği verildi. İzmit Sanat Sokağı’ndan geçerken, Barış’ın el emeği bileklikleriyle süslediği standa uğrayan vatandaşlar bilekliklerden satın alarak Barış’a destek oldu. Barış’ın ele emeği ürünleri sattığını öğrenen AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent, İzmit’e gelerek Barış’a destek oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23