banner47

Sağlık turizminde yeni dönem başlıyor

Sağlık turizminde yeni dönem başlıyor
banner3

Türk sağlık turizminin tüm ihtiyaçlarına karşılık olarak geliştirilen Medical in Türkiye ile Türk sağlık turizmin de yeni bir modele geçiliyor.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye sağlık turizmi alanında her geçen gün daha da popülerleşiyor.

2021 yılında 400 bini aşan sağlık turisti sayısının 2022 yılında pik noktasına ulaşacağı öngörülüyor. Türkiye’nin sahip olduğu yetişmiş insan sayısı ve yüksek kapasiteli teknolojik sağlık kuruluşları Türkiye’yi bu alanda öne çıkaran yönler arasında yer alıyor.

Ekonomik ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli için kilit sektörlerden bir tanesi olan sağlık turizminin 2021 yılında getirisi 700 bin doları aşmıştır. Türkiye’nin sahip olduğu bu büyük potansiyeli ortaya çıkarması için kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışını tüm Türkiye’ye yayması gerekiyor.

Sağlık turizminde etik prensibi ile sadece TC Sağlık Bakanlığı tarafından verilen sağlık turizmi yetki belgesi sahibi sağlık kuruluşları ile çalışan Medical in Türkiye Türk sağlık turizminin standartsızlık problemini ortadan kaldırarak Türk sağlık turizmine potansiyeli ortaya çıkarmayı planlıyor.

Medical in Türkiye Genel Müdürü Bilge Fatma Işık, uzun yıllar edilen tecrübelerin sonucu olarak tasarlanmış bir proje olduğuna dikkati çekerek, "Biz kurum olarak yurtdışından gelecek hastalarımız için en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışırken öte yandan Türk sağlık turizmi paydaşlarımıza da sektörde kendilerini ifade edebilme imkânı sağlıyoruz. İçine girdiğimiz bu yeni dönemde sağlık turizmi Medical in Türkiye ve iş ortakları ile beraber yükselecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23