banner47

Müsilajdan zarar gören balıkçılara destek

Müsilajdan zarar gören balıkçılara destek
banner3

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nda müsilajla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, müsilaj dolayısıyla zarar gören balıkçılara yaklaşık 8,2 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir başkanlığında toplanan TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nda Bakan Pakdemirli, geçtiğimiz yaz sezonunuda Marmara ve Ege'nin bir bölümünü etkisini altına alan müsilajla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TRT Haber'in aktardığına göre, yapılan çalışmaların müsilaja sadece Türkiye'den kaynaklanan kirliliğin değil, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler ve Tuna Nehri yoluyla gelen kirliliğin de neden olduğu sonucunu ortaya çıkardığını belirterek, müsilaj dolayısıyla zarar gören balıkçılara yaklaşık 8,2 milyon lira destek ödemesinin bu hafta yapılacağını açıkladı.

BALIK YENİLEBİLİR Mİ?...

Bakan Pakdemirli, "Balık yenilenebilir mi?" sorusuna da cevap verdi. 7 il, 23 bölgede il müdürlüklerimizde balık numuneleri alınarak bakanlığın akredite olmuş laboratuvarlarında analiz edildiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Analiz sonuçlarının Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği mevzuatımıza uygun bulunmuştur" cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23